Ølbrygning

Ølopskrifter

Hits : 142244
Hits dag : 21
Online : 1

Ølbrygning

Her finder du lidt info om min hobby ølbrygning. Jeg synes det er rigtig sjovt at brygge øl hjemme og kunne opnå et resultat som smager rigtig godt. Desuden bestræber jeg mig af princip på at brygge med så mange økologiske ingredienser som muligt - skål fra Dünweber Bryghus 🍺

Could not load image.

Læseanbefalinger: Hos BYO findes der artikler om alle emner inden for hjemmebrygning. Hos Brülosophy eksperimenteres en masse i forbindelse med ølbrygning (jeg holder af at læse om det i toget til og fra arbejde!) Det er vel et must at læse den berømte How to Brew af John Palmer som er gratis at læse i første udgave. Og så er BeerCalc og Bru'n Water gode værktøjer. Jeg har hørt godt om BeerSmith, men aldrig prøvet det selv. Jeg har opsat et regneark til at håndtere mine opskrifter.

Vise ord: Man kan læse meget på internettet om hjemmebrygning af øl og ikke alt hvad hjemmebryggere siger er korrekt eller præcist og det kan være forvirrende at finde god information! Det vigtigste jeg kan sige er at glad gær og god hygiejne samt gode råvarer ofte giver gode resultater. Bland lidt godt humør heri og så skal det nok blive godt med tiden!

NB: på disse sider anvendes engelsk decimalseparator "." og ikke dansk ",".
Credit: matematiske formler formateret med jqMath - Put Math on the Web.

Guides & udstyr

Jeg har bl.a. lavet min egen guide der beskriver min fremgangsmåde ved hjemmebrygning samt skrevet lidt om udvalgt udstyr og metoder jeg har haft god erfaring med.

Ølopskrifter

Her findes et udvalg af mine ølopskrifter med inspirerende billeder fra bryggedagen og tappedagen. Alle opskrifterne kan downloades som BeerXML.