Magnetomrører

Magnetomrører i cigarkasse har det hovedsagelige formål at omrøre gærstarterer til ølbrygning ☺.

En almindelig blæser til en PC står for rotationen: Noctua NF-A8 PWM. Denne specifikke giver efter min mening et passende interval for rotationshastigheder og kan styres direkte med PWM og har indbygget tachometer. Rotationshastigheden kan varieres mellem ca. 200 - 1800 RPM når loadet er en 27 mm magnetpille i 1 L rent vand i en 1 L konisk kolbe.

På blæserens roterende del er monteret en magnetholder i 3D-printet plast. Den er printet i PLA på en UltiMaker. Magnetholderen er fastsat med dobbeltklæbende tape, men den kan jo limes hvis den skulle ryge af en dag. Tak til Troels for hjælp med printning af plastikdelene!

I magnetholderen er monteret 2 x 2 stk kraftige magneter således at de parvis har samme polaritet, men er monteret modsat. Derved kan magneterne fastholde og rotere en magnetpille, som ligeledes har modsat polaritet i hver ende, på afstand.

Som kontrolenhed anvendes mit AVRUSBboard til at styre blæserens rotationshastighed og aflæse samt udskrive aktuel hastighed på LCD-displayet.

Videoklip

Magnetomrøreren under test kan ses her:

Billeder

Lidt lirede billeder:

Diagram

Kredsløbsdiagram over systemet (tegnet i OpenOffice Draw) - arrangeret så det minder om virkeligheden:

Der bages på projektet

Vejen frem er sjov!

Fremtidsplaner

Der arbejdes på at tilføje en heater med temperaturkontrol som kolben placeres på for at holde konstat temperatur. Med denne tilføjelse vil systemet bedre kunne anvendes uden for et temperaturkontrolleret kammer. Heateren tiltænkt er en Minco HK5957 Kapton™ heater på 10 W, temperatursensoren en DS18B20 Programmable Resolution 1-Wire Digital Thermometer (tak til Kroghen) og Lemo-stikket et FGG.00.303.CLAD35 (tak til Lemo Danmark).