Mange hits?

Hits : 134825
Hits dag : 15
Online : 1

Kontaktformular med PHP (v. 2015-04-07)

Download hele eksemplet som en køreklar pakke kontaktformular.source.build-20150407.rar. [Downloads: 353]

Om kontaktformularen

Kontaktformularen sætter brugere af en hjemmeside i stand til at kontakte dig via en HTML-formular. En bruger vil på intet tidspunkt kunne se din e-mailadresse før du evt. svarer på personens henvendelse. Dette kan hjælpe til at modvirke at din e-mailadresse kommer på en spamliste. Desuden skal brugeren indtaste et såkaldt captcha, som er bogstaver skrevet med lettere obskur skrift i et billede og som skal indtastes i et felt som en slags password. Denne kontrol modvirker at spamrobotter bruger formularen.

Kom i gang med kontaktformularen

  1. Download ovenstående pakke og udpak den lokalt på din computer.
  2. Åben filen index.php med et tekstredigeringsprogram og skriv den eller de e-mailadresser der skal modtage mail sendt fra formularen på linie 2. Flere adresser kan tilføjes kommasepareret. Adresserne vil være synlige for hinanden, men ikke for brugeren af formularen. Gem filen og luk den.
  3. Upload mappen og indhold til din webserver via FTP.
  4. Åben din webbrowser og åben filen index.php i den uploadede mappe og systemet skulle være klar til brug. Prøv at sende en mail til dig selv som test.

Ekstra muligheder

  1. Rediger eventuelt filen index.php på linie 3 til at bruge en anden sprogfil - lige nu er engelsk (english.php) og dansk (danish.php) tilgængelige.
  2. Rediger eventuelt filen style.css for at opnå et andet layout.
  3. Rediger eventuelt filen banned_words.txt og tilføj eller slet ord der skal søges efter inden formularen afsender en mail for at blokere for eventuelt misbrug til spam. Denne funktionalitet kan afbrydes ved at omdøbe eller slette filen banned_words.txt.
  4. Avanceret: Sikkerhedsbilledet kontrast mv. kan justeres i filen challenge-image.php. Dette kræver dog redigering i kildekoden til scriptet og er kun anbefalet for folk med kendskab til PHP.

Screendump

Følgende screendump viser hvordan kontaktformularen ser ud i Mozilla Firefox 37.0.1.

» Til toppen